Цена: 6,98 лв.

Описание

Реверси игра с магнитно игрално поле и фигурки, които я правят изключително удобна при пътувания и игра на открито.

Игралното поле се сгъва на две, а черните и бели пулове също са магнитни.

Стартова позиция и цел на играта:

Другото име на играта е „Отело“. Основният вариант се играе на квадратна дъска с квадрати 8 x 8. Целта на играта е да имаш повече фигури на дъската от своя противник. Играта приключва, когато всички квадратчета са заети с фигури или нито един от двамата противници на може да направи ход.

Как да слагаме фигурките: Реверси се играе със специални фигури, от едната страна бели, от другата- черни. Когато е на ход, играчът поставя фигурка на дъската с неговия цвят нагоре. Фигурките не могат да се поставят навсякъде – задължително е вземането на противникови фигури с всеки ход.

Взетите фигури се обръщат нагоре (цветът им се променя) и стават фигури на другия играч. Ако единият играч не може да вземе противникова фигура, той пропуска хода и на ход е неговият противник. Единственото изключение са първите два хода, когато никоя фигурка не може да бъде взета и двамата играчи поставят фигурките си в центъра на дъската.

След заемането на четирите кръгчета се прилага правилото за вземане на противниковите фигурки. Как да вземем противникова фигурка: Играчът трябва да сложи своята фигурка така че да обгради хоризонтално, вертикално или диагонално плътен ред противникови фигурки със собствените си.

Размери на играта ; 11см х 22 см х 1 см

Играчи : 2

Подходяща за деца над 3 години.

Характеристики

Възраст Над 4 г.
Пол За момчета, За момичета

You Might Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *